top of page

Over Sara Beentjes

Al sinds jongs af aan heb ik interesse gehad in dansen en muziek maken. Beide hobby's hebben geleid tot zo'n grote passie dat ik er mijn werk van heb gemaakt! 

Sara als muziektherapeut en gitaardocent
Op de basisschool in groep 4 is mijn passie voor muziek maken ontstaan. Mijn oppas speelde akoestische gitaar en ik wilde dit ook graag proberen. Zodoende kreeg ik van haar mijn eerste gitaar cadeau en ben ik op les gegaan. In 2007 ben ik vervolgens overgestapt op de elektrische gitaar en ben ik zanglessen gaan volgen. Tevens heb ik nog in een band gezongen om podiumervaring op te doen. Omdat ik al noten, tabbladen en ander muzikaal schrift kon lezen ben ik zelf later nog begonnen met het spelen van piano en ukelele. In 2016 ben ik de opleiding Vaktherapie Muziek op de HAN te Nijmegen gaan volgen en heb ik deze in 2020 met succes afgerond. Binnen deze opleiding heb ik verschillende muzikale vaardigheden verder ontwikkelt zoals klassiek-, elektrisch- en basgitaar, slagwerk waaronder drummen en marimba, piano, zang en theoretische kennis. Verder heb ik ervaring en kennis mogen opdoen van verschillende doelgroepen en problematieken. Zo heb ik middels mijn stages in het speciaal onderwijs en de psychiatrie ervaring opgedaan binnen onder andere ontwikkelingsachterstand, ASS, taalachterstand, hechtingsproblematiek,  persoonlijkheidsproblematiek, verstandelijke beperking, afhankelijkheidsproblematiek, schizofrenie, dementie en delier en depressie.
Vanaf 2020  ben ik werkzaam als muziektherapeut bij verschillende instellingen en organisaties.
Gitaar is altijd mijn hoofdinstrument geweest waardoor het een passie is om dit door te geven middels gitaarles.

Sara als dansdocent
In mijn 6e levensjaar ben ik begonnen met jazz-ballet. Dit is uitgegroeid tot trainen in selectieklassen waarmee ik verschillende Nederlands Kampioenschappen heb gewonnen. Zowel solo, duo als in een groep. Naar mate ik ouder werd kwam ik tot het besluit dat ik naar een dansopleiding wilde gaan en ben ik vanaf mijn 15e levensjaar balletlessen gaan volgen. In 2016 ben ik afgestudeerd als dansdocent aan het Nova College te Haarlem. 
Tijdens de dansopleiding heb ik verschillende stages gelopen in de stijlen peuter- en kleuterdans, streetdance, hiphop, ballet en jazz. Als hoofdvakken had ik klassiek ballet en modern op de opleiding. Om mij verder te verdiepen heb ik als danseres ervaring opgedaan in urban/hiphop bij Gianni Grot. 
Sinds 2012 ben ik werkzaam als dansdocent bij verschillende dansscholen.

bottom of page