top of page

Muziekeducatie voor het onderwijs

Opzoek naar een creatieve muziekles voor bij jou op school?
Bij Music & Move kun je terecht voor muziekeducatie met een keuze uit diverse thema's. Een ander thema in gedachten? Dit is uiteraard bespreekbaar.
Naast muziekles biedt Music & Move muziekcoaching voor alle docenten op het basis- en speciaal onderwijs die meer willen leren over het geven van muziekles. 
Een muziekles is te boeken als losse les of als project met een minimale projectduur van 4 weken.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje naar de thema's en projecten hieronder.

 

Thema's onderbouw

Voor de onderbouw zijn er diverse thema's te boeken die als leidraad fungeren voor de muziekles. De leerlingen kunnen op deze manier spelenderwijs het muziek maken én het thema ontdekken. 

 

Dieren
Hoe klinkt het gestamp van een olifant en hebben wij net zo'n gouden keeltje als een nachtegaal? Kun jij bedenken welk dier er past bij het geluid van een guiro? In dit thema ontdekken wij de geluiden van allerlei dieren én hun leefomgeving. 


Beroepen
Kun je muziek maken met de potten en pannen van een kok? Of wat voor geluiden kunnen wij maken met water waarin een duiker zijn werk doet? En kunnen wij een liedje zingen over een kapper/kapster? In dit thema proberen wij allerlei beroepen uit. 


Seizoenen
In dit thema sluiten wij aan bij het seizoen waarin de muziekles is geboekt . Een project geboekt en overlapt deze seizoenen? Geen probleem, dan komen er meerdere seizoenen aan bod.  
Laat jij alles tot bloei komen in de lente door jouw spel?
Componeer jij een lied over de zomer?
Maak jij de regengeluiden na van de herfst?
Bedenk jij welke geluiden er bij de kerstliedjes passen?

 Familie
In dit thema staat familie centraal. Zo zingen wij over ''een tante uit Marokko'' en over ''ik ben ik''. Naast zingen gaan wij ook spelen. Welk instrument is ook heel klein net zoals jouw broertje/zusje? En welke is heel groot zoals jouw vader? 

Thema's midden- en bovenbouw

Voor de midden- en bovenbouw zijn er een aantal thema's te boeken. 
Werkt jouw school met een ander (overkoepelend) thema? Geen probleem, samen kijken wij naar de mogelijkheden. 


De wereld rond
Een muzikale reis langs verschillende werelddelen. Een samba spelen op trommels en maracas, Engelstalige of Duitse liedjes zingen of raad jij welk lied bij welk land hoort? Ontdek welk muziekinstrument veel wordt gebruik in een land en speel mee!


Let's mix it
In dit thema mixen wij allerlei muziekgenres. Van hiphop tot klassiek, van rock 'n roll tot punk. Welke genres hebben elkaar beïnvloed en wat zijn de karakteristieken van elk genre? Let's sing, play, move and mix!


De tijdmachine
Reis door de tijd in dit thema. Weet jij wanneer de beroemde componist Bach is begonnen? Durf jij de liedjes in de juiste volgorde te zetten in tijd? En welke liedjes waren populair toen jouw ouders net zo oud waren als dat jij nu bent? Ontdek het nu!


Ik hou van Holland
Het volkslied, Nederlandse hiphop en smartlappen. Dit zijn maar een paar voorbeelden die voorbij kunnen komen tijdens dit thema. Alles waar de Nederlandse muziek om bekend staat komt aan bod. Ken jij nog de oud Hollandse liedjes of de tekst van ons volkslied?

Projecten

Alle thema's zijn te boeken als een losse les. Liever een project?

Alle projecten bestaan uit een lessenreeks van minimaal 4 lessen waardoor de leerlingen een aantal keer de basis lesstof aangeboden krijgen én er hierop verder geborduurd kan worden. Hierdoor ontstaat er herkenning en beheersing van de lesstof. 
Uiteraard is het mogelijk om een project aan te vragen voor een langere periode dan 4 lessen. 

Onderbouw 
Minimale projectduur: 4 lessen

Lesduur: 45 minuten per les 

Midden- en bovenbouw 
Minimale projectduur: 4 lessen
Lesduur: 45 of 60 minuten per les

Groep 8 musical
Minimale projectduur: 4 lessen
Lesduur: 60 tot 90 minuten
Voor dit project is er geen keuze uit een bestaand thema van Music & Move maar wordt het project afgestemd op de musical. Denk aan een eigen lied maken of het oefenen van alle liedjes.

Muziek coaching 
Minimale projectduur:  4 lessen per klas
Lesduur: 45 tot 60 minuten per les
Voor dit project is er -wanneer gewenst- een keuze uit een thema. 
Tijdens dit project wordt de docent gecoacht in het geven van een muziekles. Samen worden dan ook de wensen en de doelen van de docent besproken. 


Voor informatie over de tarieven kun je terecht bij Tarieven.

Xylofoon
bottom of page