top of page

Danseducatie voor het onderwijs

Opzoek naar een passende dansles voor jouw school?
Bij Music & Move kun je terecht voor danseducatie voor het onderwijs met een keuze uit diverse thema's. Ook is het mogelijk om met Music & Move de mogelijkheden te bespreken voor een op maat gemaakt thema.
Een dansles is te boeken als losse les of als project met een duur van minimaal 4 weken. 
Nieuwsgierig? Neem een kijkje naar de thema's, dansstijlen en projecten hieronder.

 

Thema's


Voor het basis- en speciaal onderwijs zijn er diverse thema's te boeken. Thema's zijn vooral ontzettend leuk voor de onder- en middenbouw. De kinderen kunnen op deze manier spelenderwijs het dansen ontdekken. Tijdens een thematische les wordt er gebruik gemaakt van bijpassende attributen en een voorleesboek.


 

Dieren
Grom als een tijger, zigzag door de ruimte als een muis en spring als een aap. In dit thema kruipen wij in de huid van allerlei dieren. We ontdekken het leven in de zee, in de jungle, op de boerderij en misschien wel de dieren die bij jou thuis wonen. Welke bewegingen karakteriseren het dier en kunnen wij dit ook? Beroepen
Weet jij al wat je later wil worden? Er is zoveel keus! Gelukkig kunnen wij in de dansles er een aantal uitproberen. Ben jij zo lenig als een acrobaat, zo behendig als een chauffeur, zo precies als een dokter of net zo snel als een astronaut in zijn raket?
Seizoenen
In dit thema sluiten wij aan bij het seizoen waarin de dansles geboekt wordt. Een project geboekt en overlapt deze seizoenen? Geen probleem, dan komen er meerdere seizoenen aan bod.  
Dans jij straks als een bloem in bloei tijdens de lente? 
Smeer jij je wel goed in op het strand in de zomer?
Spring jij ook van paddenstoel naar paddenstoel net zoals een kabouter in de herfst?
Of maak jij een sneeuwpop in de winter?
Op reis
Yes! We gaan op reis. Met het vliegtuig heel ver weg, met de boot de zee over of blijven wij dichter bij huis en gaan we met de auto of fiets? Pak je koffer maar want we gaan de hele wereld rond. Dans je mee met de hoela-dans uit Hawaï, de flamenco uit Spanje of kun jij ook buikdansen zoals in het Midden Oosten? Aan het einde hebben wij een sambafeestje en vieren wij net zoals in Brazilië de carnaval!Sprookjes
Heb jij wel eens gehoord van de prinses op de erwt? Of van de wolf en de zeven geitjes? Of van de gouden bal misschien, het sprookje waarin de kikker in een prins veranderde! Samen in het thema sprookjes verdiepen wij ons in de verhalen aan de hand van een voorleesboek, dansspelletjes- en oefeningen.  

Dansstijlen

Naast thema's zijn er ook diverse dansstijlen waarin de workshop of het project te boeken is. Vooral bij de midden- en bovenbouw wordt er een dansstijl gekozen. Kun je niet kiezen? Kies dan voor de dansmix! Hierin komen allerlei dansstijlen aan bod.
 

Hiphop
Bij hiphop draait het allemaal op de bounce. Het zwaartepunt van deze dansstijl is richting de grond en heeft een stoer karakter. Kenmerkend voor de stijl zijn ook de breakdancemoves en isolaties met verschillende lichaamsdelen. 

Jazzdance
Een combinatie van klassieke ballettechnieken en moderne dans alleen dan meer swingend en losser. Jazzdance is dé dansstijl die je in musicals, films en op tv ziet en heeft doorgaans een elegant karakter.

Streetdance

Streetdance is een combinatie van jazzdance en hiphop en wordt gedanst op bekende pop en hiphop muziek. Streetdance heeft net zoals hiphop een stoer karakter maar behoudt daarnaast de aandacht voor jazztechnieken. 

Klassiek ballet
Klassiek ballet wordt gekenmerkt als een elegante en technische dansvorm. De opwarming begint vaak aan een barre waarna er vervolgens door de ruimte gedanst wordt. Er wordt gedanst op pianomuziek, vaak met een modern vleugje. 

Videoclip
Tijdens deze les worden er verschillende bestaande choreografieën van videoclips aangeleerd en geoefend. De videoclips worden uitgekozen aan de hand van de doelgroep en leeftijd.  

Dancemix
Bij dancemix ga je aan de slag met allerlei verschillende dansstijlen. Dancemix is stoer, elegant, technisch, swingend en vooral heel leuk. Er wordt gedanst op populaire muziek die iedereen kent van de radio.

Projecten

Alle thema's en dansstijlen zijn te boeken als een losse les of als project. Alle projecten bestaan uit een lessenreeks van minimaal 4 lessen waardoor de leerlingen een aantal keer de lesstof aangeboden krijgen. Hierdoor ontstaat er herkenning en beheersing van de lesstof waardoor zij de stof vervolgens weer eigen kunnen maken.  
Uiteraard is het mogelijk om een project aan te vragen voor een langere periode dan 4 lessen. 

Onderbouw 
Minimale projectduur: 4 lessen

Lesduur: 45 minuten per les
Voor dit project kun je een thema of dansstijl kiezen. 


Midden- en bovenbouw 
Minimale projectduur: 4 lessen
Lesduur: 60 minuten per les
Voor dit project kun je een thema of dansstijl kiezen. 

Groep 8 musical
Minimale projectduur: 4 lessen
Lesduur: 60 tot 90 minuten
Voor dit project is er geen keuze uit een bestaand thema of dansstijl van Music & Move maar wordt het project afgestemd op de musical.

Middelbare school
Minimale projectduur: 4 lessen
Lesduur: 60 tot 90 minuten
Voor dit project kun je een dansstijl kiezen. 


Voor informatie over de tarieven kun je terecht bij het kopje Tarieven.

 

Image by Pawel Czerwinski
bottom of page